Gluten- og melkefri

Jeg har tenkt på det lenge, å kutte ut gluten. Ja, jeg vet det har blitt en motegreie. Folk tåler plutselig verken det ene eller andre. Matintoleranser er in. Men er det egentlig så rart at flere og flere reagerer på maten de spiser? Kjøpebrød for eksempel blir tilsatt ekstra gluten for at det skal heve fortere. Det kan bli for mye for alle og enhver. Jeg har hatt laktoseintoleranse i ca tjue år, og tåler kun melkeprodukter i svært små mengder. Det siste halve året har jeg kuttet det ut helt. Ikke fordi jeg har lyst til å være trendy, men fordi jeg har det bedre uten.

Da jeg gikk gravid med frøken harepus ble huden min veldig stygg. Jeg så ut som en tenåring. Hormoner, sa legen. Det går over, sa folk. Vel, det har ikke gått over ennå. Huden er fortsatt like stygg. Jeg kan le av det, men det er ikke spesielt morsomt å bli spurt om legitimasjon på vinmonopolet på grunn av en hudlidelse. Nok om det. Poenget er at jeg nå skal kutte ut gluten og se om det hjelper. Ønsk meg lykke til!

image

Det gjelder å være godt forberedt så jeg ikke går på en smell. Glutenfrie produkter til enhver anledning.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv, Sosialpornografi og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Gluten- og melkefri

 1. tulle mann sier:

  Lykke til:)

 2. Makira sier:

  Det er vanskelig å legge om kostholdet og jeg ønsker deg riktig lykke til! De gode nyhetene er at du virker motivert og har en skikkelig belønning i sikte!

 3. LIVSKVALITET sier:

  Masse lykke til! Vil bare tipse deg om at de glutenfrie produktene som fås kjøpt i butikkene er fulle av stivelse, mellom annet hvetestivelse, som kan være like ille for kroppen som gluten… Vil tipse deg om å prøve ut matvarer naturlig frie for gluten. Krever mer planlegging og tilrettelegging, men du og du for en forskjell for kroppen og sjel å slippe all den stivelsen. Igjen: masse lykke til!

  • arestuen sier:

   Takk for det! Og takk for tips! Jeg har sett det er mye stivelse, og er ikke så glad for det. Men jeg har begynt å bake rundstykker med havrekli og fibra teff, så det er en begynnelse. Mye å sette seg inn i nå! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s