En måned uten gluten – statusrapport prosjekt glutenfri

Jeg har en hudlidelse som heter Rosacea. 13. mars i år kuttet jeg ut gluten i håp om at jeg skal få bedre hud. Nå har det gått over en måned så jeg tenkte gi en liten statusrapport om hvordan det går.

Den opprinnelige planen var at jeg skulle holde meg unna gluten i én måned. Men, heldigvis kjenner jeg en naturopat og ernæringsterapeut. Hun kunne opplyse at jeg må spise glutenfritt i minst tre måneder for å få svar på om huden reagerer på gluten. Hun er min veileder og heiagjeng, så jeg hører selvfølgelig på henne. Dette er altså bare begynnelsen.

Har jeg klart å spise glutenfritt? Ja, bortsett fra ved to anledninger. Etter én uke spiste jeg en lompe ved en feiltagelse. Etter tre uker lagde jeg middag til familien med litt soyasaus oppi. Jeg visste det var gluten i soyasausen, men akkurat da var jeg sliten og sulten. Ellers har jeg holdt meg unna gluten. Jeg har alltid med noe glutenfritt i veska og det har spart meg for noen smeller.

Merker jeg noen forskjell på kroppen? Nei, ikke foreløbig. Det er mulig huden i ansiktet ikke «brenner» så mye som den pleier, men det er for tidlig å si om det skyldes glutenfri kost eller om det er tilfeldig. Den brennende følelsen i huden kommer og går litt til vanlig også. Utbrudd er det i hvertfall like mye av. Naturopaten har advart meg om at huden kan bli verre før den blir bedre, så det er bare å være tålmodig.

Ellers kan jeg fortelle at folk rundt meg er veldig forståelsesfulle til at jeg vil prøve ut glutenfri kost. Jeg har vært redd for å være til bry i matveien når vi er på besøk, men ingen har gitt meg følelsen av at jeg er vanskelig. Og det enda jeg ikke vet om jeg tåler gluten eller ikke.

Det finnes en hudlidelse med en klar sammenheng til gluten som heter Dermatitis Herpetiformis. I følge Norsk Cøliakiforening blir de aller fleste med denne lidelsen friske etter ett til fire år på glutenfri kost. Det er lenge! At Rosacea kan skyldes glutenintoleranse er ikke like sikkert. For meg finnes det bare en måte å få svar og det er å teste det ut selv, og jeg er villig til å gjøre det lenge.

Bilder kommer om jeg begynner å se bedring i huden!

Dette innlegget ble publisert i Sosialpornografi, Tips og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til En måned uten gluten – statusrapport prosjekt glutenfri

  1. tulle mann sier:

    Håper det hjelper deg:)

  2. Tilbaketråkk: To måneder uten gluten – statusrapport prosjekt glutenfri | Arestuen's Blog

  3. Tilbaketråkk: Tre måneder uten gluten – statusrapport prosjekt glutenfri | Arestuen's Blog

  4. Tilbaketråkk: Hvordan gikk det med prosjekt glutenfri? | Arestuen's Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s