Sjokolade med god samvittighet

Jeg elsker sjokolade. Helst mørk sjokolade uten så mye sukker. Før jeg kuttet ut melk, elsket jeg å strø rent kakaopulver oppå isen. Det ga en veldig intens smak.

Heldigvis vet påskeharen at jeg liker mørk sjokolade og at den må være uten kumelk. Se hva jeg fikk i påskeegget:

image

Ombar sjokolade med 72 % rå økologisk kakao. Har du lyst på en ekstra intens sjokoladeopplevelse, prøv rå sjokolade. Denne er økologisk som er bra for både kroppen og miljøet. Rå kakao inneholder masse antioksidanter, og Ombar sine sjokolader er tilsatt melkesyrebakterier. Det er vel en kjent sak at både antioksidanter og melkesyrebakterier er bra for kroppen.

image

Dersom rå sjokolade ikke høres fristende ut, kan jeg anbefale sjokolade fra Divine. Omtrent alle ingrediensene er fair trade. Den koster naturlig nok litt mer enn Freia, men det er helt i orden. Smaker bedre gjør den også. Divine har flere forskjellige sjokolader, men jeg har kun smakt den som er avbildet. Selve sjokoladen er like svart som papiret og inneholder 85 % kakao.

Etter min mening er både Ombar og Divine sjokolade med god samvittighet. Er du opptatt av måtehold kan jeg opplyse om at det holder med en liten bit av begge. Ombar får man kjøpt i helsekostbutikker og Divine selges i enkelte Meny-forretninger, Jacobs og Ultra. Vær obs på at ikke alle sjokoladene fra Divine er melkefrie.

Dette innlegget ble publisert i Tips og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s