Svinekjøtt i sursøt saus

2. påskedag spiste vi skinkestek til middag. Det var helt nydelig, med poteter, surkål og epler til. Restene av skinkesteka satte jeg i kjøleskapet. Sjyen som var igjen ble silt og helt over i et litersmål. Litersmålet ble også plassert i kjøleskapet. Sånn! Da var det bare å finne ut hva jeg skulle gjøre med restene.

Vi pleier å handle inn mat for en hel uke om gangen, men vi har ikke rukket det ennå etter påske. Det var ganske skralt i kjøleskapet i går da jeg skulle lage middag. Ingen poteter. Ingen spennende grønnsaker annet enn gulrøtter og en purre. Jeg ringte mannen for å høre om han hadde noen forslag. «Kan vi ikke koke litt ris og spise resten av skinkesteka?» svarte han. Det måtte bli svin, ris og gulrøtter. Hm.. Det hørtes så kjedelig ut, helt til jeg kom på at jeg kunne lage en sursøt saus til. Vi bruker omtrent aldri hermetisk ananas. Nettopp derfor sto det en boks gjemt innerst i skapet. Her kommer oppskriften. For oss var dette akkurat passe til to voksne, et barn og en baby. Det går veldig raskt å lage. Man trenger selvfølgelig ikke lage en skinkestek først, men stek strimlet svinekjøtt og bruk buljong om du ikke har kjøttrester og sjy tilgjengelig.

image

Før: skinkestek. Nå: svinekjøtt i sursøt saus.

Svinekjøtt i sursøt saus

Ca 350 gr svinekjøtt i biter/strimler
4 gulrøtter
1/2 purre
1 boks ananas i biter
3 ss sukker
6 ss tamari soyasaus uten gluten
2 ss eddik
2 dl sjy eller ferdig utrørt buljong
Juicen fra ananasboksen
2 ss maizenna
Cashewnøtter
Kokt ris i ønsket mengde

Dersom du ikke har kjøttrester, begynn med å steke kjøttet og sett det til side. Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Kok opp vann, ta kjelen av platen og ha i gulrøttene. La de trekke til de er såvidt møre. Skjær purren i skiver.

Lag sursøt saus: Bland sukker, soyasaus, eddik, ananasjuice, maizenna og sjy/buljong i en kasserolle og varm opp. Når sausen har tyknet, tilsettes kjøttet, gulrøttene og ananas. Når alt er gjennomvarmt tilsettes purren rett før servering. Dryss eventuelt cashewnøtter over og server med kokt ris til.

image

Svinekjøtt i sursøt saus - fastfood fra bunnen av.

Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter, Tips og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Svinekjøtt i sursøt saus

  1. alf sier:

    Det var godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s