Familieliv anno 2014

Vi er tilbake etter en super helg i Finnskogen. Vi kom hjem sent, omtrent samtidig med at tøtta skulle i seng. Vi var både møkkete og sultne. Det var deilig å komme hjem, men ikke fullt så herlig å bli minnet om at vi hadde hatt det travelt da vi dro. Rotet møtte oss i gangen og fortsatte inne på kjøkkenet. Det var bare å brette opp ermene. Far sørget for at vesla fikk seg et bad mens jeg laget en kjapp middag. Jeg puttet uteklærne hennes i vaskemaskinen så de skal bli rene til barnehagen i morgen. Så spiste vi. Lillemann er ikke så glad i fast føde ennå, men han fikk noe til å døyve sulten litt mens jeg fikk spist selv. Så tok far og la tøtta mens jeg ammet lillemann. Puh!

Det var så godt å sette seg i sofaen! Da jeg var ferdig med å amme, sank jeg enda litt dypere ned. Tenk om jeg bare kunne ha blitt der. Men, kjøkkenet var det komplette kaos og bilen sto full i bagasje. Den inneholdt omtrent alt en familie kunne finne på å ta med seg på tur. Jeg fisket fram mobiltelefonen og begynte å surfe nettet i stedet..

Plutselig sto far i stua. Han var tydeligvis ferdig med å legge tøtta. Han så litt oppgitt ut. «Ok, hvem rydder på kjøkkenet og hvem bærer inn fra bilen?» spurte han, tydelig demotivert av at jeg lå på sofaen. Det var egentlig ikke et spørsmål, for det er alltid han som tømmer bilen når vi har vært på tur. Men hvorfor det, egentlig? Jeg bærer unger hele dagen. Klart jeg kan bære inn fra bilen!

«Jeg kan tømme bilen» svarte jeg uten å løfte blikket fra mobiltelefonen. Jeg kjente far så på meg, lenge. «Ok» sa han omsider og gikk ut på kjøkkenet. Jeg heiv meg opp fra sofaen og styrtet ut til bilen. Her skal det bæres, tenkte jeg. Far pleier å rygge bilen bort til inngangen, men det hadde ikke jeg tid til. Jeg skyndet meg fram og tilbake mellom hus og bil. Bagene til alle, tursekken, barnevogna, redningsvestene, fiskeutstyret, maten, lekene til ungene, og så videre, helt til jeg hadde fått inn alt. Så deilig det var å bevege seg etter å ha sittet så lenge i bilen. Mye bedre enn å stå på kjøkkenet og rydde! Så bar jeg alt som skulle på loftet opp i andre etasje og satte skittentøyet på badet. Far kom ut i gangen og gliste. «Ja, nå har vi vært effektive!» sa han. Ja, visst har vi det!

image

Min bil er lastet med... På tur i Finnskogen.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s