Ventoline i forstøverapparat

Vi har vært hos spesialist med lillemann. Jeg har ment at han ikke har vært optimalt medisinert i forhold til astmaen. Og jeg fikk rett. Den dosen med Flutide som han har fått når astmaen er i full blomst, er den han skal ha som vedlikeholdsdose. Og når han har aktiv astma så skal han ha nesten fire ganger så mye som det han har fått til nå. Når det kommer til Ventoline så har han fått forstøverapparat. Det skal gi bedre effekt enn inhalasjonskammer.

image

Forstøverapparat ved astma.

image

Apparatet lager damp av ventoline og saltvann som barnet puster inn.

image

Ventoline gitt med inhalasjonskammer.

Flutide er et kortisonpreparat som reduserer slimdannelse og hevelse i lungene. Ventoline er akuttmedisin som åpner bronkiene. Noen er veldig skeptiske til astmamedisin, men det er ikke jeg. Alternativet er at det danner seg permanent arrvev i lungene som gir stive lunger og ødelegger for oksygenopptaket. Astmamedisiner har revolusjonert livene til astmatikere. Men selvfølgelig, alt med måte. Det finnes mulige bivirkninger, så det er ikke noe mål å få i seg mest mulig medisin.

Det er ikke alltid at barn er plaget med astma akkurat når man har legetime. Jeg har snakket med flere foreldre som deler min erfaring på dette. Du sitter der fortvilt mens legen påstår han ikke hører noen ting på lungene. Dermed får man heller ikke hjelp. Mitt tips er derfor: Når barnet ditt har astma-anfall i form av hoste, piping og tung pust, ta fram mobilkameraet og film! Kle gjerne av barnet så man får sett om ungen bruker støttemusklatur ved ribbein og hals til å puste. Når du senere har legetime, skru volumet på fullt og vis filmen. Da blir det ikke så lett for legen å avfeie deg. Og vet du hva, spesialisten vi var oss syntes det var bra at jeg hadde filmet ungen.

image

Det ser voldsomt ut, men det hjelper veldig.

Ps: Dukka på bildene er for liten for masken på både inhalasjonskammeret og forstøverapparatet. Det er kun ment som en illustrasjon.

Dette innlegget ble publisert i Sosialpornografi, Tips og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Ventoline i forstøverapparat

 1. LIVSKVALITET sier:

  Hei 🙂 kan jeg spørre om når gutten din ble plaget med astma? Min gutt begynte å bli plaget ved 1 års alderen, og ble stadig værre inntil for 1 år siden da jeg kuttet ut kumelk og hvetemel i kostholdet hans. 1 måned etter kostholdsomleggingen sluttet han med astmamedisinen (Flutide og Ventoline) og har vært frisk som en fisk siden. Han har hverken hatt pipepust, slim, hoste eller hostekuler som endte i oppkast av rent slim siden. Og ikke har han begrensinger i forhold til fysisk aktivitet.

  • arestuen sier:

   Wow! Høres ut som sønnen din hadde god effekt av kostholdsomleggingen! 🙂

   Sønnen min fikk symptomer på astma allerede da han var 4 mnd. Både søsteren og faren har astma, så vi forsto fort hva det var. Nå er han 9 mnd og har aldri smakt noe med kumelk. Jeg har levd kumelkfritt siden han var 2 mnd, så han får det heller ikke via morsmelk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s