Glutenfri mandelkake

Jeg har bakt en gluten- og melkefri mandelkake til 17. mai. Den er kjempe-enkel å lage. Oppskriften var noe jeg fant på i farten. Resultatet ble rett og slett himmelsk, så jeg skrev ned hva jeg hadde gjort. Det er gjerne slik jeg holder på på kjøkkenet. Det som blir vellykket blir skrevet ned, mens det uheldige blir glemt. Denne kommer jeg garantert til å lage igjen, for kaken ble både saftig og lett. Og det er det slettes ikke alt glutenfritt som er.

I oppskriften har jeg brukt mandelmel. Jeg har kjøpt mitt på helsekosten, men det kan også lages selv. Det andre «melet» i kaken er Toro glutenfri lys melblanding. Vi har flere i storfamilien som lever glutenfritt. Jeg har derfor bakt endel glutenfritt også før jeg selv kuttet ut gluten, og det er toro som har blitt favoritten av ferdige melblandinger. Pass på at du ikke bruker Toro fin kakemiks i stedet, for den oppfører seg helt annerledes. – Noe jeg smertelig erfarte dagen før barnedåpen til lillemann, men det er en annen historie.

Gluten- og melkefri mandelkake.

Gluten- og melkefri mandelkake.

Mandelkake
4 store egg
2 ss sukker
2 ss honning
3,5 dl toro glutenfri lys melblanding
2 dl mandelmel
3 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
0,5 dl rapsolje
1 dl soyamelk

Glassur:
Saften av en halv lime
2 ss soya kremost (kan sløyfes)
Melis til passe konsistens
6 ss grovhakkede mandler

Lag stiv eggedosis av egg, sukker og honning. Tilsett vekselsvis de tørre og de våte ingrediensene. Ha røren i en smurt langpanne (ca 20×30 cm). Stek midt i ovnen i ca 15-20 min ved 180 grader. (Sjekk med en stekepinne om kaken er ferdig.) Avkjøl på rist. Lag glassur: Press saften av en halv lime i en skål. Rør inn kremosten til den har løst seg opp. Ha i melis til passe konsistens. Ha glasuren på kaken når den er avkjølt, og strø grovhakkede mandler over.

image

Håper dere har hatt en fin 17. mai-feiring i dag. Det har vi.

Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s