19. mai er den internasjonale morsmelkdonasjonsdagen

I dag er det den internasjonale morsmelkdonasjonsdagen. Siden jeg har vært morsmelkdonor og brenner for dette, vil jeg oppfordre andre som vil og kan til å donere morsmelk.

image

Fire liter melk klar for levering.

For å bli melkedonor melder du din interesse til et av landets sykehus som tar imot melk. Listen finner du her. Du vil bli kalt inn til et intervju og det vil bli tatt blodprøver. Intervjuet er veldig ufarlig, men du må svare om livstilsvaner som kan påvirke melken, som for eksempel om du røyker. Blodprøvene er for å sjekke etter sykdommer som kan gå i melken. Blir du godkjent som donor får du låne med deg pumpe hjem. Så starter moroa.

Det er strenge krav til melken, hver forsyning du leverer blir testet for renslighet, bakterier og hudrester – og jeg vet ikke hva, så du må være veldig nøye med personlig hygiene og renhold av utstyret. Er det noe i melka som ikke skal være der, så finner de det.

image

Det kan være lurt å transportere melken i en kjølebag med fryseelementer.

Hva får man for å være melkedonor?  God samvittighet. Melken gis til premature og syke babyer. Tenk så fantastisk å få lov til å hjelpe noen til en bedre start i livet. Det kan faktisk stå om liv og død. Videre får du bedre helse. At amming er bra også for mor, er godt dokumentert. Å være melkedonor hjelper til å opprettholde melkeproduksjonen, og kanskje også ammingen. Hurra! Du får også et energitap som hjelper deg til å bli kvitt svangerskapskiloene. Alternativt kan du spise litt mer kake eller hva du nå enn liker. Og til sist; du får 150 kr pr liter melk som blir godkjent. Jeg antar du ikke trenger forslag til hva pengene kan brukes til.

Del gjerne dette innlegget hvis du kjenner noen som nylig har født!

Dette innlegget ble publisert i Tips og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til 19. mai er den internasjonale morsmelkdonasjonsdagen

  1. Makira sier:

    Dette er virkelig en god gjerning!

  2. Aneta sier:

    4 liter! bra jobba 😀 det blir mange små takknemlige!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s