Vi var på fisketur i helgen, fire voksne og tre barn. Det var kjempegøy for fisken bet som bare det. Barna koste seg, vi voksne koste oss. Livet har virkelig mange fine stunder å by på.
Jeg forsøkte meg med sluk og spinner, for jeg syns halve moroa er å sveive. Dessverre lot ikke ørreten seg lure. Men gutta som fisket med dupp og mais fikk et helt lass med mort. I Norge er det ikke så vanlig å spise mort, men den regnes som matfisk i en rekke andre land. Fiskene så fine ut, så vi tok dem med hjem.
Vi stekte en i panna for å prøvesmake, og vi ble ikke skuffet. Mort er godt! Etter min mening smaker den bedre enn abbor. Vi stekte resten og la i kjøleskapet. Dagen etter lagde vi fiskegrateng.
Fiskegratengen var selvfølgelig gluten- og melkefri. Smaken? Nydelig. Akkurat slik fiskegrateng skal være. Så om du har fått mort på kroken og lurer på om den kan spises, så er svaret ja! Under forutsetning at den er fin i kjøttet og fisket i et bra vann – selvfølgelig.
Så deilig! Jeg har faktisk ikke spist mort, men all fisk som man har fisket selv smaker jo så mye bedre enn kjøpt! Ved torpet i Sverige er det mye gjedde – jeg er ikke så begeistret for det. Det er fryktelig mye ben i den, og så er det ikke noe særlig å høre historier om at folk som har fisket den har funnet andunger i magen på gjedda…
Enig! Jeg liker alt som er selvgjort! 🙂 Vi fikk også gjedde i Sverige i fjor sommer. Den ble ikke spist, men etterpå fikk jeg høre at min farmor lagde veldig gode gjeddekaker. Da angret jeg! 🙂
Ja, man burde absolutt bruke den. Jeg har også tips om hvordan man skal få ut bena på en lett måte – får vel forsøke i sommer 🙂
Det må du lære meg! 🙂
Ja, då får jeg forsøke å fiske litt gjedde snart ☺️
Mort er kjempe godt! og vi er glade for at dere har smakt på det:D Det var ekstra gøy!
Takk for en kjempefin tur! 🙂
Jeg fikk 5 fine mort i fjor høst, som jeg bakte i folie med meierismør, salt og pepper. God mat! 🙂
Ja, mort er kjempegodt! 🙂