Mort er matfisk

Vi var på fisketur i helgen, fire voksne og tre barn. Det var kjempegøy for fisken bet som bare det. Barna koste seg, vi voksne koste oss. Livet har virkelig mange fine stunder å by på.

image

Morten bet villig.

Jeg forsøkte meg med sluk og spinner, for jeg syns halve moroa er å sveive. Dessverre lot ikke ørreten seg lure. Men gutta som fisket med dupp og mais fikk et helt lass med mort. I Norge er det ikke så vanlig å spise mort, men den regnes som matfisk i en rekke andre land. Fiskene så fine ut, så vi tok dem med hjem.

image

Seksten mort ferdigstekt.

Vi stekte en i panna for å prøvesmake, og vi ble ikke skuffet. Mort er godt! Etter min mening smaker den bedre enn abbor. Vi stekte resten og la i kjøleskapet. Dagen etter lagde vi fiskegrateng.

image

Gluten- og melkefri fidkegrateng med mort.

Fiskegratengen var selvfølgelig gluten- og melkefri. Smaken? Nydelig. Akkurat slik fiskegrateng skal være. Så om du har fått mort på kroken og lurer på om den kan spises, så er svaret ja! Under forutsetning at den er fin i kjøttet og fisket i et bra vann – selvfølgelig.

image

Mort er absolutt spiselig.

Dette innlegget ble publisert i Arestuen tester, Hverdagsliv og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Mort er matfisk

 1. Camilla sier:

  Så deilig! Jeg har faktisk ikke spist mort, men all fisk som man har fisket selv smaker jo så mye bedre enn kjøpt! Ved torpet i Sverige er det mye gjedde – jeg er ikke så begeistret for det. Det er fryktelig mye ben i den, og så er det ikke noe særlig å høre historier om at folk som har fisket den har funnet andunger i magen på gjedda…

  • arestuen sier:

   Enig! Jeg liker alt som er selvgjort! 🙂 Vi fikk også gjedde i Sverige i fjor sommer. Den ble ikke spist, men etterpå fikk jeg høre at min farmor lagde veldig gode gjeddekaker. Da angret jeg! 🙂

 2. Aneta sier:

  Mort er kjempe godt! og vi er glade for at dere har smakt på det:D Det var ekstra gøy!

 3. Jeg fikk 5 fine mort i fjor høst, som jeg bakte i folie med meierismør, salt og pepper. God mat! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s