Har du noen gang funnet en klump frossen kylling merket med «3 stk kyllingfilet» når du bare trenger én eller to? Ganske håpløst, eller hva? Hele klumpen må tines for å kunne separere filetene, og tint mat bør jo som kjent ikke fryses ned igjen.
Jeg har funnet min egen måte å fryse ned kyllingfileter på som sparer meg for mye ergelse. Nemlig individuelt nedfryste fileter i samme pose! Det går raskere enn å pakke dem ned i forskjellige poser, og det blir mer oversiktelig i fryseren. Alt du trenger er en brødpose.
Legg en kyllingfilet i brødposen og slå en knute. Pass på at du får ut luft og at knuten kommer langt ned mot kyllingen.
Deretter legger du inn en ny kyllingfilet og slår en ny knut.
Fortsett til du er i mål.
Skal du få plass til fire fileter i én brødpose må den første du legger i klemmes ned i et hjørne på posen. Har du bare tre fileter er det ikke så nøye med å utnytte plassen.
Når du skal ta opp fileter klipper du ganske enkelt av det antallet du trenger.
Pass på at du klipper på riktig side av knuten slik at neste filet forblir i posen.
Enkelt, eller hva?
Dette var SKIKKELIG smart. Takk for tipset.
Det gjør ting litt enklere! 🙂
Hei. Flott tips. Takk for at du deler det med andre.
Har lagt deg til i følge listen min:-). Det blir artig å følge deg.
Ønsker deg en flott solskinnsdag.
Klem Anne Line
Takk selv! Koselig du vil følge meg!
Klem 🙂