Lifehack: fryse ned kyllingfilet

Har du noen gang funnet en klump frossen kylling merket med «3 stk kyllingfilet» når du bare trenger én eller to? Ganske håpløst, eller hva? Hele klumpen må tines for å kunne separere filetene, og tint mat bør jo som kjent ikke fryses ned igjen.

Jeg har funnet min egen måte å fryse ned kyllingfileter på som sparer meg for mye ergelse. Nemlig individuelt nedfryste fileter i samme pose! Det går raskere enn å pakke dem ned i forskjellige poser, og det blir mer oversiktelig i fryseren. Alt du trenger er en brødpose.

image

Legg en kyllingfilet i brødposen og slå en knute. Pass på at du får ut luft og at knuten kommer langt ned mot kyllingen.

image

Deretter legger du inn en ny kyllingfilet og slår en ny knut.

image

Fortsett til du er i mål.

image

Skal du få plass til fire fileter i én brødpose må den første du legger i klemmes ned i et hjørne på posen. Har du bare tre fileter er det ikke så nøye med å utnytte plassen.

image

Når du skal ta opp fileter klipper du ganske enkelt av det antallet du trenger.

image

Pass på at du klipper på riktig side av knuten slik at neste filet forblir i posen.

Enkelt, eller hva?

Dette innlegget ble publisert i Tips og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Lifehack: fryse ned kyllingfilet

  1. Makira sier:

    Dette var SKIKKELIG smart. Takk for tipset.

  2. Anne Line sier:

    Hei. Flott tips. Takk for at du deler det med andre.
    Har lagt deg til i følge listen min:-). Det blir artig å følge deg.

    Ønsker deg en flott solskinnsdag.

    Klem Anne Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s