Melkefri iskrem – er det mulig?

Melkefri iskrem, er det mulig? Ja, med soya selvfølgelig. Soya oppfører seg ganske likt som melk. Faktisk så likt at mange som ikke tåler melk, ikke tåler soya heller. Heldigvis er ikke jeg blant dem.

Her om dagen lagde jeg soyafløtevaniljeis med bringebær. Oppskriften er kjempe-enkel. Det vanskeligste var å smøre seg med tålmodighet mens den stivnet.

image

Vaniljeis med bringebær
1 boks soyafløte – den blå
1/2 vaniljestang
2 egg
4 ss sukker
50 gr bringebær

Gjør følgende:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med fløten og kok opp på svak varme. La koke i ca 5 min mens du rører. Sett deretter til avkjøling. Lag stiv eggedosis av egg og sukker. Bland i fløten mens du visper. Hakk bringebærene i små biter og rør i. Sett iskremen i fryseren og rør jevnlig til den er fryst. Jeg fryser alltid iskrem ned i en brødform av metall. Da fryser den fortere og det er lett å røre. Dersom du har en iskremmaskin kan denne selvfølgelig brukes.

image

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s