Hvordan gikk det med prosjekt glutenfri?

Det var en gang en bløtkake… Slik kunne jeg ha begynt dette innlegget om prosjekt glutenfri. Hvordan gikk det egentlig? For de som nå lurer; jeg har rosacea og kuttet ut gluten en periode for å se om huden ble bedre. Du kan lese om prosjektet her, her og her. I samme periode spiste jeg også allerede helt melkefritt. Jeg tåler ikke laktose, men var usikker på om jeg også reagerte på melkeprotein.

Jeg holdt ut ganske lenge, nesten i fem måneder uten gluten og over ni måneder helt melkefritt. Så begynte jeg å tenke at det kanskje ikke hadde noen effekt, for rosacea’n levde sitt eget liv. Jeg var usikker på om jeg skulle begynne med gluten igjen, eller ikke. Det løste seg enkelt. Barna fyllte år og min eks-svigermor kom med sin fantastisk herlige marsipanbløtkake. O salige fryd! Jeg bestemte meg for at om jeg skulle begynne igjen, så var det dagen å begynne på. At jeg ikke tåler laktose, hadde jeg helt glemt eller fortrengt. Så jeg spiste marsipanbløtkake og tok straffen etterpå.

Om kroppen reagerte? Vel, siden jeg ikke tåler laktose, så ble det jo en reaksjon. Jeg lå våken mesteparten av natta og forbannet melkeprodukter. I tillegg til problemene som kommer av laktoseintoleranse, hadde jeg også store smerter i tærne. Det var veldig underlig for jeg har aldri hatt vondt i tærne før. Det liksom verket ifra leddene inni tærne. Hva det kom av, vet jeg ikke.

Siden gluten ikke hadde noen effekt på huden min, så har jeg begynt å spise gluten igjen. Rosacea+gluten=ubetydelig for mitt vedkommende. Det samme gjelder melk. Jeg ser ingen forskjell på huden om jeg spiser melkeprodukter eller ikke. Men, siden jeg fikk betraktelig mer energi av å kutte ut melkeprodukter i sin tid, så holder jeg meg unna melkeprodukter i det daglige.

Nå gleder jeg meg til jeg er ferdig med å amme, slik at jeg kan begynne på tetrasykliner. Tetrasykliner er en type antibiotika som hjelper mot en rekke ulike hudproblemer. Det skal bli en sann glede å bli kvitt denne hudlidelsen som oppsto i mitt første svangerskap. Siden jeg har vært gavid og/eller ammet helt siden jeg fikk rosacea har det foreløbig ikke vært et alternativ.

Dette innlegget ble publisert i Sosialpornografi og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hvordan gikk det med prosjekt glutenfri?

  1. Makira sier:

    Du var utrolig flink til å eksperimentere med ulike oppskrifter og alternative matvarer. Sikkert lettere å være tilbake på gluten, men kanskje mathorisonten ble bredere? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s