Fleskepannekaker med karse

Fleskepannekaker er min favoritt av raske middager. Dessverre er det en orgie i mettet fett og raske karbohydrater, så det er ikke så ofte vi spiser det. Men du så godt det er! Vanligvis har jeg gressløk i røren, men i dag brukte jeg karse i stedet. Karse tåler ikke varme så godt, så jeg strødde den over etter at pannekakene var ferdig stekte. Og for en smak! Karse slår gressløk ned i støvlene når det kommer til fleskepannekaker. Noen liker sirup og/eller sukker på fleskepannekaker, men det klarer ikke jeg. Jeg foretrekker grønnsaker til, gjerne kokt blomkål. Men hvis du liker søtt og salt sammen, så er det sikkert verdt å prøve.

image

Fleskepannekaker

4 dl hvetemel
0,25 ts salt
3 dl melk
3 egg
1 ss gressløk eller karse
1 pakke bacon i tykke skiver (f.eks. skogsbacon)
Blomkål

Bland det tørre i en bolle og visp inn melken til en klumpefri røre. Bland i eggene (og eventuelt gressløk). Det skal bli tykke pannekaker, så det skal være en tykk røre. La røren svelle mens du steker bacon i terninger/strimler. Ha bacon i en bolle og hell baconfettet fra pannen over i røren. Ta en skje bacon og legg i stekepanna og hell pannekakerøre over. Stek på begge sider. Fortsett til du har stekt opp hele røren. Strø karse over og server med kokt blomkål.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s