Snøkaos

Hipp hurra for våren, med hestehov og lave sko. Sola som skinner, selv om vinden fortsatt biter. Et løfte om lysere tider. Og så: snø. Ikke litt snø, av typen som forsvinner igjen i løpet av morgentimene, men sikkert 40 mm tung våt snø.
image

Jeg satte fast bilen i oppkjørselen. To ganger. Min gamle nabo på rundt 70 år hjalp meg med å både dytte og å spa. Å, for et herlig nabolag jeg bor i!

image

Det var kaos på veiene. Jeg kjørte forsiktig avgårde, men satte fast bilen på nytt inne på feltet her. Heldigvis klarte jeg å rugge løs bilen. På veien traff jeg to biler i grøfta og en som hadde mistet et helt hjul. Trafikken sto på både E6 og gamleveien. Jeg snudde og dro hjem. I fryseren lå det hjemmelagde kanelboller som jeg hurtig varmet i ovnen. En brøytetraktor inne på feltet fikk en søt overraskelse, og jeg fikk brøytet oppkjørselen. «Kan du hjelpe en kvinne i nød?» spurte jeg. De fleste menn kan hjelpe en kvinne med kanelboller.

image

På vei til jobb i dag traff jeg en lastebil i grøfta. Den lå på siden, ganske så overivrig. Vinteren har ikke gitt opp ennå. Men jeg drømmer fortsatt om lysere tider.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Snøkaos

  1. Enables sier:

    «De fleste menn kan hjelpe en kvinne med kanelboller.» Den skal jeg huske på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s