Lifehack/DIY: selvvanningspotter

Den siste tiden har jeg tatt vare på alt av melkekartonger. De er kjempefine å så frø i om man skjærer dem på langs. Nå har jeg også lagd selvvanningspotter.

image

Ideen fikk jeg da jeg så disse selvvanningspottene fra IKEA. Til planter som skal stå i vinduskarmen året rundt, er IKEA sine helt klart penere. Men, til forkultivering av grønnsaksplanter er melkekartonger et godt alternativ. De er billigere og flere får plass i vinduskarmen. Etter endt bruk kan de resirkuleres, så man slipper oppbevare en haug med krukker til neste år.

Jeg klipte av melkekartongene slik at cirka 1/3 ble topp og 2/3 ble bunn. Dette fordi det skal være et luftrom mellom jorden og vannet. Når toppen senere tres ned i bunnen må det være igjen plass til både luft og vann.

image

På toppdelen skrudde jeg av korken. Så slo jeg inn hjørnene litt slik at toppen ville passe litt bedre nedi bunnen. Noen av kartongene har litt store hull, så da tapet jeg hullet mindre. Snor ble tredd i og tapet fast til veggen. Da var jeg sikker på at tråden ikke datt ut igjen. Dersom du ikke skal få hjelp av små barn til å fylle i jord, trenger du neppe så mye tape.

image

Bunnen ble fylt med vann, ca 1/4. Så tredde jeg toppen ned i bunnen, men passet på at det var luft mellom vannet og toppdelen. Det kjente jeg ved å riste litt på kartongen.

image

Nå står kartongene i vinduskarmen, og plantene kan kose seg med både lys, vann og varme.

image

Og jeg kan gjøre noe annet.

Dette innlegget ble publisert i Tips og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s