Havrescones

image

Lillemann og jeg våknet tidlig i dag. Det var tomt for brød, så vi bakte scones til vesla sto opp. Helt fantastisk at i hvertfall en av ungene kan sove litt lenger enn til kl seks nå. Og gøy å få en ny kokkeassistent på kjøkkenet. Det er først nå han har begynt å interessere seg for hva som foregår på kjøkkenbenken.

Havrescones

3 ss smør
5 dl hvetemel
3 dl havregryn
4 ts bakepulver
3 dl mandelmelk (eller vanlig melk)
2 små egg

Smuldre smøret i hvetemelet. Bland havregryn og bakepulver, og rør det inn i hvetemelet. Tilsett melk og egg. Jeg bruker håndmikser med deigkroker. Dette blir en ganske løs og klissete deig. Bruk to skjeer og fordel deigen på 12 store muffinsformer. Stek i ovnen på 200 grader midt i ovnen i ca 15 min.

image

Om du savner sukker og salt i oppskriften, så vil du oppdage at det er helt overflødig. Det er allerde salt i smøret. Havre er et søtt melslag, så det gir nok sødme til en frokost.

image

Resultatet blir deilige luftige scones som smaker kjempegodt med smør og syltetøy.

 

Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s