Havrescones

image

Lillemann og jeg våknet tidlig i dag. Det var tomt for brød, så vi bakte scones til vesla sto opp. Helt fantastisk at i hvertfall en av ungene kan sove litt lenger enn til kl seks nå. Og gøy å få en ny kokkeassistent på kjøkkenet. Det er først nå han har begynt å interessere seg for hva som foregår på kjøkkenbenken.

Havrescones

3 ss smør
5 dl hvetemel
3 dl havregryn
4 ts bakepulver
3 dl mandelmelk (eller vanlig melk)
2 små egg

Smuldre smøret i hvetemelet. Bland havregryn og bakepulver, og rør det inn i hvetemelet. Tilsett melk og egg. Jeg bruker håndmikser med deigkroker. Dette blir en ganske løs og klissete deig. Bruk to skjeer og fordel deigen på 12 store muffinsformer. Stek i ovnen på 200 grader midt i ovnen i ca 15 min.

image

Om du savner sukker og salt i oppskriften, så vil du oppdage at det er helt overflødig. Det er allerde salt i smøret. Havre er et søtt melslag, så det gir nok sødme til en frokost.

image

Resultatet blir deilige luftige scones som smaker kjempegodt med smør og syltetøy.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s