Farvel, rosacea

Farvel, rosacea. Du har vært en slitsom følgesvenn i fire og et halvt år. Folk sa det var svangerskapshormoner, men du forsvant ikke.  Vanlig behandling mot rosacea er langtidsbehandling med tetracykliner. Tetracykliner er uforenelig med graviditet og amming, så derfor har jeg ikke kunnet gå på det. Før nå. Lillemann har fått sin siste tår med morsmelk, og amme-bh’ene er pakket vekk. De kommer neppe fram igjen. Etter fire og et halvt år med graviditeter og/eller amming føler jeg at jeg har gjort mitt.

image

I påvente av antibiotikabehandling, har jeg saumfart nettet etter svar på hva som kan hjelpe. Jeg forsøkte å leve helt melke- og glutenfritt uten resultat. Jeg kuttet ut aspartam. Diverse kremer og andre remedier er prøvd. Jeg merket en bedring da jeg gikk over til Clinique sin hudserie for rosacea, men problemet ble ikke borte. Rosaceaen har hele tiden levd sitt eget liv. At Clinique har en egen hudserie for rosacea og rød hud, sier noe om hvor utbredt dette er. Faktisk 5-10 % av befolkningen, og mennesker med lys hudtype er overrepresentert.

De fremste triggerne for min hud er stress, sol og rødvin. Og bitende kulde, så å flytte til Nordpolen var ikke en løsning. Rødhet og kviselignende utslett i ansiktet, for en drøm. Tenk å få oppleve puberteten en gang til i tredve-årene! De ansatte på vinmonopolet har spurt meg om legitimasjon fram til jeg ble seksogtredve. Da syntes endelig rynkene bedre enn kvisene.

image

Takk for at det finnes medisiner. Takk for at puberteten snart skal ta slutt, for andre gang.

 

Dette innlegget ble publisert i Sosialpornografi og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Farvel, rosacea

  1. Håper du er heldigere enn meg for min langvarige kur på tetrasykliner kurerte ikke rosaseaen, men gav meg sopp i tillegg. Soppen i skjeden ble jeg kvitt, men i fordøyelsessystemet blomstrer den og har spredd seg til hele kroppen, også hjernen. I fordøyelsen lager den matintoleranse, i kroppen skapes stivhet og muskelsmerter og hjernen min er tåkelagt. Takke meg til rosasea alene 😦

  2. Enables sier:

    Håper du har god effekt av medisinene! Selv om det å bli spurt om leg på polet etter fylte 35 også har en viss sjarm, så skjønner jeg godt at du gjerne vil legge puberteten bak deg. Lykke til med behandlingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s