Kvinner kan: Peile olje på bilen!

Da jeg var yngre og hadde flyttet hjemmeifra, peilet min far alltid olje på bilen min da jeg var på besøk. Han sjekket at det var nok olje på motoren, og han tørket av frontlyktene mine. Med på kjøpet fikk jeg formaninger om at dette var viktig å gjøre. «Men bilen bruker jo omtrent ikke olje» pleide jeg å svare oppgitt. I løpet av de ti årene jeg eide min første bil, en trofast Golf II, etterfylte jeg aldri olje.

Så ble jeg eldre og fikk andre biler. Faren min peiler ikke lenger olje på bilen min når jeg kommer på besøk. Han regner vel med at jeg har tatt ansvar for det selv, nå som jeg snart er førti år. Og det har jeg! I går lyste nemlig oljelampa på bilen min. Det var i en nedoverbakke. Lampen sloknet på flat mark, men lyste igjen i neste bakke. Jeg svingte inn på første bensinstasjon, som tilfeldigvis lå i den bakken jeg kjørte. Opp med panseret og fram med peilepinnen. Jeg holdt papiret rundt pinnen mens jeg dro den opp, akkurat slik faren min lærte meg for hundre år siden. Tenk, endelig skulle jeg gjøre det selv.

Det var bare ett problem, det var ikke noe olje på pinnen da jeg skulle lese av. Jeg hadde selvfølgelig tørket av, puttet den ned igjen, og så tatt den opp. Tørr pinne. Auda. Her er gode råd dyre, tenkte jeg, og kjøpte den dyreste oljen de hadde på bensinstasjonen. Kanskje kvalitet på oljen kan veie opp for manglende kvantitet på peilingen. Jeg helte på hele flaska, og målte av pinnen igjen. Fortsatt tørr pinne. Jeg ventet litt, sjekket under bilen etter våte flekker, og peilet enda en gang. Forstatt ikke olje på pinnen. Og bilen sto helt flatt.

image

Jeg kjøpte en flaske til, og forsøkte å overse alle drosjesjåførene som satt på benkene ved siden av bilen min. De overså ikke meg, og snakket iherdig seg imellom. Det er da helt vanlig at jenter peiler olje, tenkte jeg, selv om jeg ikke kunne huske sist jeg hadde gjort det. I hvertfall aldri på den bilen jeg eier nå, og ikke den forrige heller. Jeg helte på halve flaska, fortsatt tørr pinne. Jeg helte på resten, og nå kom det i hvertfall litt nederst på tuppen av peilepinnen.

image

(Legg merke til foten til en nysgjerrig drosjesjåfør.)

image

Da jeg kom ut med den tredje flaska med olje, hadde det blitt liv i drosjesjåførene. Endel sto og peilet olje på bilene sine. Én av dem snakket til meg og sa at jeg ikke måtte finne på å helle på en tredje flaske. En annen kom og sa at jeg måtte dytte pinnen heelt ned før jeg tok den opp igjen. Ok, så de trodde jeg var gal. Jeg ringte pappa og fikk bekreftet at jeg måtte fortsette å helle på olje til det kom mellom min og maks på peilepinnen. Han hørtes ikke imponert ut, men hallo. Nå har jeg da peilet olje ganske mange ganger!

image

Motoren går fortsatt som ei klokke, selv om den var ganske oljetørst. 😀

Dette innlegget ble publisert i Kvinner kan, Tips og merket med , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Kvinner kan: Peile olje på bilen!

  1. Enables sier:

    Haha, du ruler!! Var et øyeblikk redd for at drosjesjåførene skulle ha rett, det var svært tilfredsstillende å lese slutten 😀

  2. Aneta sier:

    du er veldig flink!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s