Det er påske, og priskrig på blant annet egg og appelsiner. Hva passer bedre enn å lage appelsinfromasj til påske?
Oppskriften er med soyafløte, men det kan fint byttes med kremfløte om du tåler melkeprodukter.
Appelsinfromasj
2 appelsiner
5 egg
1 dl sukker
1 boks vispbar soyafløte ( 2,5 dl)
1 pose gelatinpulver
1 dl vann
Fremgangsmåte:
Rør ut gelatinpulveret i 1 dl kaldt vann og la svelle. Press saften av en appelsin og kok opp i en kjele. Tilsett gelatinpulveret når det koker og trekk kjelen av platen. Riv skallet (det orange) av den andre appelsinen og sett til side. Press saften av den og hell det i kjelen. (På denne måten avkjøles appelsinsaften fortere.) Lag stiv eggedosis. Pisk fløten til krem. Bland forsiktig eggedosisen i kremen, og deretter appelsinsaften. Tilsett revet appelsinskall. Hell røren i en stor bolle eller porsjonsglass og sett kaldt til den har stivnet.
Appelsinfromasjen smaker veldig godt sammen med mørk sjokolade.
God påske!