Appelsinfromasj

Det er påske, og priskrig på blant annet egg og appelsiner. Hva passer bedre enn å lage appelsinfromasj til påske?

Oppskriften er med soyafløte, men det kan fint byttes med kremfløte om du tåler melkeprodukter.

image

Appelsinfromasj

2 appelsiner
5 egg
1 dl sukker
1 boks vispbar soyafløte ( 2,5 dl)
1 pose gelatinpulver
1 dl vann

Fremgangsmåte:
Rør ut gelatinpulveret i 1 dl kaldt vann og la svelle. Press saften av en appelsin og kok opp i en kjele. Tilsett gelatinpulveret når det koker og trekk kjelen av platen. Riv skallet (det orange) av den andre appelsinen og sett til side. Press saften av den og hell det i kjelen. (På denne måten avkjøles appelsinsaften fortere.) Lag stiv eggedosis. Pisk fløten til krem. Bland forsiktig eggedosisen i kremen, og deretter appelsinsaften. Tilsett revet appelsinskall. Hell røren i en stor bolle eller porsjonsglass og sett kaldt til den har stivnet.

Appelsinfromasjen smaker veldig godt sammen med mørk sjokolade.

image

God påske!

Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s