Ikke helt som planlagt

Det er ikke alltid at ting går helt som planlagt. Siden lenge før påske har jeg hatt lyst til å lage kvikklunsj-kake. Den ser jo så fin ut! Regner med alle har sett hvordan kvikklunsj-kaka ser ut, med kvikklunsj rundt hele veien festet i sjokoladeglasuren. Vel…

image

Siden lillemann spiser gluten- og melkefritt måtte jeg finne en glutenfri oppskrift. Kvikklunsjen er IKKE gluten- og melkefri, men den hadde jeg tenkt å fjerne i fra hans kakestykke. (Forsøkt å fjerne sjokolade rett foran nesa på en to-åring? Mmm..) Jeg fant ingen glutenfri sjokoladekake-oppskrift i farta, så jeg tok en helt vanlig oppskrift på langpannekake, halverte den i to og håpet på det beste. Problemet er at hvis du skal halvere en oppskrift, må du konsentrere deg. Med to unger i beina er ikke det alltid like lett, så jeg endte med å bruke feil væskemengde. Igjen så håpet jeg på det beste, og helte det over i kakeforma… Bare for å oppdage at kakeformen ikke var tett.

image

Jeg heiv kaka inn i ovnen, og satset på at varmen ville tette formen. Kakerøra var med altfor mye væske, og det var ingenting som tydet på at dette skulle gå veien.

image

Den ble stekt til kakepinnen ikke hadde røre på seg. Likevel så kaka rå ut da jeg delte den i to. Jeg hadde på appelsinsyltetøy og pisket krem, deretter dekket jeg kaka med sjokoladeglasur.

image

Jeg må ha vært ganske utålmodig for glasuren skilte seg. Siden kaka ikke var høy nok til å bruke hele kvikklunsj-staver, delte jeg de i to. De ble ikke like høye, som dere kan se på bildet. Nå var kaka så ille, at det var ikke engang noe poeng å finne et bånd for å holde fast kvikklunsjen.

image

Nå skulle jeg gjerne ha skrevet at selv om kaka ikke så bra ut, så smakte den kjempegodt. Det gjorde den ikke. Kaka smakte som gummi. Ungene spiste kun kvikklunsj. Jeg derimot, klarte å trykke i meg tre kakestykker. Det blir heldigvis lenge til neste gang det frister å lage kvikklunsj-kake!

image

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s