Mitt mest pinlige øyeblikk som mor

Det sies at det er fra barn og fylliker man får høre sannheten. Det kan jo hende, men det betyr ikke at alt barn sier er sant. Ikke i nærheten en gang.

image

Mitt mest pinlige øyeblikk som mor må ha vært i dag. Det var foreldretreff i barnehagen, og barna hadde lagd istand grønnsakssuppe til foreldrene. Jeg møtte forventningsfull opp. Endel andre voksne hadde allerede kommet, og de som jobbet der var på plass. Datteren min kommer løpende mot meg når hun ser meg, jeg løfter henne opp og vi gir hverandre en god klem. «Mamma, har du drukket øl?» spør vesla. Høyt. Jeg holder på å miste ungen i sjokket. Jeg svarer selvfølgelig «nei», og setter ungen ned på bakken. Hun fortsetter, minst like høyt » jeg syns det lukter øl av deg, mamma!» Nå hadde jeg lyst til å dø, så flau var jeg. Jeg har ikke drukket øl siden jeg var 23-24 år. Det vil si at jeg ikke har drukket øl på over 16 år. Jeg følte et sterkt behov for å forklare meg ovenfor de som jobbet i barnehagen. Datteren min har aldri sett meg drikke øl. Hun har knapt sett meg drikke vin. Hva i all verden trodde folk om meg? Heldigvis lo ped.lederen av det, så jeg kunne senke skuldrene.

Vel hjemme forsøkte jeg finne ut hvorfor hun hadde spurt meg om det, men det kom ingen god forklaring. Jeg spurte om hun visste hva øl var, og fikk til svar at «noen kaller det øl, og noen kaller det brus». Underlige greier.

Hva er det mest pinlige øyeblikk som forelder?

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv og merket med . Bokmerk permalenken.

3 svar til Mitt mest pinlige øyeblikk som mor

  1. Makira sier:

    Hahaha!

  2. Bård sier:

    En tidligere kollega av meg bodde litt utenfor Hønefoss (ikke veldig sentralt). En dag tok han med seg sin 3 år gamle sønn på busstur. Litt før de kommer inn til Hønefoss kommer en neger inn på bussen. Treåringen sperrer opp øya, reiser seg i setet peker på negeren og roper ut: Se pappa, møkkamann. Den er også litt pinlig.s

  3. Ingrid sier:

    Den gangen jeg som vikarlærer i min datters klasse minnet barna på at vi skulle ha ‘kom til skolen i pysj’- dag dagen etter. Alle prAtet begeistret om hva slags pysj de skulle ha på seg. Så ropte datteren min fra den andre siden av klasserommet; men mamma, hva skal du ha på deg, du som alltid sover naken? (Heldigvis var dette i første klasse)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s