Rabarbrachutney og rabarbrasirup

Uansett hvor surt du syntes rabarbra dyppet i sukker var som barn: denne oppskriften bør du prøve. Jeg fant den for minst femten år siden i et ukeblad på et legekontor. «Alle» som har fått smake, har spurt om å få oppskriften. Det er enkelt å lage, og du får både chutney og sirup i samme prosess. Rabarbrachutney er veldig godt sammen med grillmat, mens sirupen er f.eks perfekt oppå is litt senere på kvelden.

image

Rabarbrachutney og rabarbrasirup

600 gr rabarbra
5 dl sukker
1 l vann
1 ts fersk ingefær
2 små chili

Skyll rabarbra og skjær den i biter. Hakk chili og riv ingefær. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La koke i halvannen time på svak varme. Sil massen gjennom et linklede. Ha den avrente massen over på et rent glass. Det er rabarbrachutneyen. Det under silen er rabarbrasirupen. Om den ikke er tykk nok, kan du koke den litt inn i en ny kjele.

Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar