En tøff start i livet

Frøken harepus og jeg har sådd årets squash-avling. Den står i vinduskarmen og er allerede klar for potter. Vi sådde i torvbriketter, for det er raskt og enkelt.

image

I følge pakken var det ca 75 % som ville spire. Min erfaring er at det pleier være mer. Hvert år får jeg flere planter enn jeg har bruk for, og det gjør av en eller annen grunn vondt i hjertet å kaste planter jeg ikke har bruk for. I år sådde vi ni frø. Stor var overraskelsen da bare fire spirer dukket opp.  Også en femte da, som vokste feil vei. Den grønne spiren forsøkte vokse seg nedover i torvbriketten mens små røtter sto som hvite antenner ut i lufta. Etter å ha sett på den i noen dager, så snudde jeg den. Spiren var slettes ikke grønn, men gul av mangel på sollys.

Det så ikke ut som den skulle klare seg, for lenge vokste den ikke. Jeg har tenkt at vi må kaste den når vi får de andre over i jord. Men, den lever ennå. For en stayer! Lille spire har ingen planer om å gi seg til tross for en tøff start på livet. Jeg heier på deg, lille spire! Snart venter ny næringsrik jord. Dette klarer du!

image

I mellomtiden har søskene allerede fått knopper. Det er tydeligvis godt og varmt i vinduskarmen på kjøkkenet.

image

Selvdyrket squash er veldig enkelt å lykkes med. Plantene trenger lys og varme, og mye vann og næring. Får de det, kan du regne med rikelig med squash. Vær klar over at plantene tar stor plass, nesten en meter i diameter på det største. Jeg har mine i store potter på verandaen.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv, Tips og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s