Både vesla og minstemann er syke og hjemme fra barnehagen. Matlysten deres har vært heller laber de siste dagene, så jeg fant ut at jeg måtte bake noe for å få i dem mat. Siden grovt mel og syke mager ikke er verdens beste kombinasjon, har jeg brukt mest hvetemel og litt havregryn. Havregryn inneholder betaglukaner som er bra for immunforsvaret. Videre er det sesamfrø i rundstykkene. Både havre og sesamfrø har en noe søtlig smak, så med litt honning også blir disse rundstykkene litt søtaktige. Og det liker små munner her i huset.
Fine havrerundstykker med sesamfrø
50 gr gjær
6 dl vann
1 ss honning
3 ss olje
1/2 ts salt
250 gr havregryn
650 gr hvetemel
100 gr sesamfrø
Elt sammen deigen, gjerne med kjøkkenmaskin. La heve i 30-40 minutter, og del deigen i 24 deler som rulles til rundstykker. Deigen er ganske klissete. Ha gjerne litt mel på hendene for hvert rundstykke, men forsøk å bruke minst mulig mel. La heve på brett til dobbel størrelse. Pensle forsiktig med vann og stek midt i ovnen på 240 grader i ca 10 minutter.