Chili- og hvitløksmarinade

Vi griller omtrent hver dag nå i finværet. Har jeg tid så marinerer jeg kjøttet.

En marinade har tradisjonelt tre hovedkomponenter: olje, krydder/smak og noe syrlig. Oljen hjelper krydderet å sette smak på kjøttet, og det syrlige mørner kjøttet. – Eller kanskje ikke, som tøtta sier når hun er usikker på noe. Jeg har nemlig lest at marinering ikke mørner kjøttet likevel. Ikke vet jeg. Marinering er i hvertfall en gammel konserveringmetode som gir kjøtt lenger holdbarhet. Og det smaker godt.

image

Grillspyd med marinert svinekjøtt.

Her i huset har vi fått dilla på chili- og hvitløksmarinade. Den er ikke hot, men gir kjøttet mye smak. Marinaden passer bra til svin og storfe, siden det er kjøtt som tåler litt kraftig smak.

Chili- og hvitløksmarinade
1/4 hvitløk
2 ts chilipepper
2 ts paprikapulver
1 ts basilikum
3 ss sitronsaft
1 dl olje

Grovhakk hvitløken. Bland alle ingrediensene i en pose og legg i kjøttet. La kjøttet ligge noen timer, gjerne til neste dag. Vend posen innimellom.

image

Det blir mindre klin og lettere å fordele marinaden om man bruker en pose.

Tørk av kjøttet før du legger det på grillen.

image

Chili- og hvitløksmarinert svinekjøtt. Nam!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Matoppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s